Gebruik privacyzones om gevoelige locaties in je activiteiten te verbergen, zoals je huis, school of werkplek.
_____________________________________________________________________
Download de Ride with GPS mobiele app
_____________________________________________________________________
Privacyzones zijn gratis beschikbaar voor alle gebruikers. Er is geen limiet aan het aantal privacyzones dat je kunt aanmaken.
Let op: privacyzones zijn alleen van invloed op Activiteiten die je hebt opgenomen. Routes die je hebt gemaakt, worden niet verborgen door privacyzones. Routes met stukken die je privé wilt houden, kun je bij het aanmaken het beste opslaan als Privé.
Een privacyzone aanmaken
Om je privacyzones te openen, log je in op je account op www.ridewithgps.com. Klik rechtsboven op je profielpictogram en selecteer Instellingen > Privacy. Scroll naar de onderkant van deze pagina om je privacyzones te beheren.
- Klik op Privacyzone aanmaken.
- Zoek de locatie van je privacyzone door een adres in de zoekbalk in te voeren > klik op Zoeken. Je kunt de locatie van je privacyzone handmatig aanpassen door op de kaart te klikken.
- Geef je zone een naam, zoals Thuis, Werk of School.
De naam is alleen voor je eigen referentie. Niemand anders ziet deze instellingen voor privacyzones. - Selecteer de grootte van je privacyzone in de vervolgkeuzelijst.
- Klik op Privacyzone aanmaken.
- Maak eerst alle andere gewenste zones aan voordat je deze zone activeert.
Klik op Wijzigingen toepassen om je verzoek te bevestigen om de zones toe te passen op je bestaande en toekomstige ritten.
Klik in de pop-up op Wijzigingen toepassen om je verzoek voor privacyzones te bevestigen en af te ronden.
Nadat de wijzigingen aan de zones zijn toegepast, begint de site met het verwerken van je geschiedenis van opgenomen activiteiten. Afhankelijk van hoeveel je er hebt, kan dit enige tijd duren. Je kunt de pagina vernieuwen of er op elk moment naar terugkeren om te zien of dit klaar is.
Veelgestelde vragen
- Moet ik zones afzonderlijk activeren?
Maak eerst alle gewenste zones aan en activeer ze daarna allemaal tegelijk. Een zone aanmaken, die activeren en dan de volgende zone aanmaken zorgt ervoor dat het verwerken van al je ritten veel langer duurt.
- Als mijn rit is ingesteld op Openbaar of alleen Vrienden, kunnen anderen mijn ritten in deze zones dan zien?
Andere gebruikers kunnen de rit alleen zien tot het punt waarop deze een privacyzone binnengaat, tenzij je de rit met hen deelt via een directe link met een privacycode.
- Mijn rit gaat door een van mijn privacyzones. Wordt de rit dan in tweeën geknipt?
De privacyzone heeft geen invloed op het middengedeelte van een rit. Alleen het begin en het einde van een rit worden verborgen. Dus als je halverwege een rit thuis stopt voor een tussendoortje en daarna weer verder rijdt, wordt dat wel op de rit weergegeven.
- Waarom kan ik de positie van mijn privacyzone niet wijzigen?
Je moet de oude zone verwijderen en daarna een nieuwe zone met de juiste locatie aanmaken.
- Waarom worden mijn privacyzones nog niet toegepast op mijn ritten?
Controleer of je op Wijzigingen toepassen hebt geklikt om de zones toe te passen op je bestaande en toekomstige ritten.
Gerelateerd aan