Wanneer je lid wordt van Ride with GPS, word je onderdeel van een wereldwijd netwerk van fietsers. Je kunt je activiteiten delen, in je feed bekijken wat de rijders die je volgt aan het doen zijn, en de avonturen volgen van andere fietsers van over de hele wereld.
Geen zin in sociaal contact? Je kunt een privéprofiel inschakelen om je account te verbergen voor andere gebruikers van Ride with GPS en voor zoekmachines.
Je feed toont de activiteiten van gebruikers die je volgt. Het is een geweldige plek om te zien wat je vrienden aan het doen zijn, ideeën op te doen voor nieuwe routes en foto's van onderweg te bekijken.
Je kunt je feed bekijken op het startscherm van de app en op onze website.

Hoe volgen werkt
Ride with GPS gebruikt nu één soort relatie: Volgend. We zijn gestopt met "Vrienden".
- Wanneer je iemand volgt, verschijnen diens activiteiten in je feed.
- Wanneer iemand jou volgt, verschijnen jouw activiteiten in diens feed.
Wat een volger kan zien, hangt af van de privacyinstelling van elke activiteit:
- Openbaar: iedereen kan het zien.
- Volgers: alleen je volgers kunnen het zien.
- Wederzijdse volgers: alleen mensen die jij volgt en die jou ook terugvolgen, kunnen het zien. (Dit vervangt "Alleen vrienden".)
- Privé: alleen jij kunt het zien.
Tip: Elke volger kan je activiteiten met de instelling Alleen volgers zien. Controleer je lijst met volgers en verwijder iedereen van wie je niet wilt dat die activiteiten ziet.
Volgen en een volgverzoek sturen
Hoe je iemand volgt, hangt af van de privacyinstelling van diens profiel.
Wanneer je op volgen klikt bij een openbaar account, gaat dit direct in. Als een account is ingesteld op Volgers of Privé, kun je klikken op Verzoek om te volgen en wachten tot de eigenaar van het account je verzoek goedkeurt. Als je je verzoek wilt annuleren, klik je nogmaals op de knop Volgen.
Opmerking: Privéprofielen blijven alleen zichtbaar voor de eigenaar van het account, ook als die nieuwe volgers heeft geaccepteerd. Lees hier meer over de privacyinstellingen voor je profiel: Privacyinstellingen.
Volgverzoeken goedkeuren of weigeren
Wanneer iemand verzoekt om je te volgen, ontvang je een melding en een e-mail. Je kunt het verzoek op elk van deze plekken goedkeuren of weigeren:
- Meldingsbel: klik op Goedkeuren of Weigeren.
- Je feed: verzoeken verschijnen bovenaan het tabblad Volgers.
- Het profiel van de aanvrager: een banner meldt "Deze gebruiker heeft verzocht om je te volgen."
Wanneer je een verzoek goedkeurt, wordt de aanvrager je volger en kan die alles zien wat je hebt ingesteld om te delen met Volgers. Als je een verzoek weigert, krijgt de andere rijder geen melding en wordt het verzoek verwijderd. Als je een gebruiker terugvolgt, wordt die je wederzijdse volger en kan die alles zien wat je hebt ingesteld om te delen met Wederzijdse volgers.
Opmerking: Als je je profiel op Openbaar zet, worden openstaande verzoeken automatisch goedgekeurd, tenzij je instellingen vereisen dat nieuwe volgers worden goedgekeurd. In dat geval moet je nieuwe volgers nog steeds handmatig goedkeuren.
Een gebruiker zoeken en volgen op de website
- Log in op je account op de website: www.ridewithgps.com.
- Klik op Feed > en vervolgens op Vrienden zoeken in de rechterbovenhoek van je scherm.
- Voer de naam of RWGPS-gebruikersnaam van de gebruiker in > klik op het juiste resultaat om diens profielpagina te openen.
- Klik op Volgen onder de gebruikersnaam om de gebruiker te volgen. Als het profiel alleen zichtbaar is voor Volgers, staat op de knop Verzoek om te volgen.
Een gebruiker zoeken en volgen in de app
Je kunt een gedeelde QR-code scannen van het profiel van een andere gebruiker om ter plekke snel diens profiel te openen, of je kunt de gebruiker rechtstreeks in de app zoeken en volgen met de onderstaande stappen:
- Open de app en tik op Meer > Volgen
- Tik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek
- Voer de naam of RWGPS-gebruikersnaam van de gebruiker in
- Tik op het juiste zoekresultaat om het profiel te openen en tik op Volgen
Toegang tot je profiel beheren
Jij bepaalt wie je activiteiten en account mag zien. Als je dus niet wilt dat een bepaalde gebruiker je account of activiteiten bekijkt, kun je diens account blokkeren. Opmerking: het blokkeren van een gebruiker kan niet ongedaan worden gemaakt en de gebruiker krijgt hier geen melding van.
- Log in op je RWGPS-account en bekijk het profiel van de gebruiker in de app of op de website
- Klik op het menupictogram met 3 puntjes onder de naam van de gebruiker en selecteer Blokkeren.
Als je de activiteiten van een gebruiker niet meer in je feed wilt zien, open je het profiel van de gebruiker, beweeg je de muis over de knop Volgend en klik je op Ontvolgen. Toekomstige activiteiten van de gebruiker zijn dan niet meer zichtbaar in je feed.
Je kunt een gebruiker eenvoudig uit je lijst met volgers verwijderen zonder diegene te ontvolgen of te blokkeren. Klik op het menu met drie puntjes en selecteer Volger verwijderen.
Intimidatie melden
Ride with GPS tolereert geen enkele vorm van intimidatie, en we moedigen je aan een gebruiker te melden als je een vervelende ervaring met diegene hebt.
- Open het profiel van de andere partij.
- Klik op het menupictogram met drie puntjes en selecteer Intimidatie melden.
Nadat je je melding hebt verstuurd, wordt de gebruiker die je hebt gemeld direct geblokkeerd, zodat die geen toekomstige activiteiten van jou meer kan zien, en ons supportteam neemt contact met je op om de volgende stappen te bespreken.
Lees meer over het beheren van de privacyinstellingen van je account.
Veelgestelde vragen
-
Waarom kan ik het profiel van mijn vriend niet vinden als ik in de app of op de website zoek?
- Je vriend heeft mogelijk een privéprofiel. In dat geval kun je het profiel niet zien in de zoekresultaten. Je vriend moet dan een directe link naar het profiel met je delen, zodat je hem of haar kunt volgen.
-
Wat is er met mijn Vrienden gebeurd?
We hebben Vrienden vervangen door Volgers. Je bestaande connecties zijn als volgt overgezet, en alle activiteiten die je had ingesteld op "Alleen vrienden" staan nu op "Alleen wederzijdse volgers".
-
Ik heb een verzoek goedgekeurd, dus waarom kan die persoon mijn profiel niet zien?
Als dat zo is, staat je profiel ingesteld op Privé. Goedgekeurde volgers zien je activiteiten in hun feed, maar alleen een profielpagina die op Openbaar of Alleen volgers staat, is zichtbaar voor volgers.
-
Weet iemand het als ik diens verzoek weiger?
Nee. De knop wordt dan weer Verzoek om te volgen.
Gerelateerd aan